2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Maksat üste yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması müstelzim tekâsüf noktaları kabil dış unsurları da belirtmelidir.

Yangın kapısı kilidi takılırken dikkat edilmesi gereken en önemli ilke panik pas ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin bilgisiza düşmesidir.

Metanet açısından, Z tipi yangın merdivenleri ekseriyetle yangına, korozyona ve durum koşullarına dayanıklı çelik yahut allıküminyum gibi dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır.

Yangın Bapsı tütün sızdırmaz özelliğe malik olması nedeniyle yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu kapılar dışarıya gerçek ve kolayca açılabilen dokumaya sahiptir.

Yangın Bapları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en esas kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

 60dk ve 120dk kabil yaklaşık dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri karşı veri alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Kullanılan kapı fitili muhtevain kötü sızdırmazlık şarkaı yoksa elan hesaplı kapı fitili kullanılarak daha bozuk üretim sağlanabilir.

Bu kapılar ana olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan tutulmak üzere dü gruba ayrılır.

Dairesel tasarım, ayak izini en aza indirirken bitek dikey harekete icazet verir ve bu da onu hem ev hem de ticari binalar bağırsakin kullanışlı bir intihap haline getirir.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın bapsı, kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve temel bapların tarafı düzen yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın ciğerindeki farklı bir göz kapısı da mümkün.

Projeye en münasip Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek hariçarı yakınlarında yangın kapısı çabucak açılan ve cıvıl cıvıl grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page